Aerotèrmia ACS: La solució eficient per a aigua calenta a casa teva

Aerotèrmia ACS: La solució eficient per a aigua calenta a casa teva L’aerotèrmia per a ACS és un sistema eficient que utilitza energia renovable de l’aire extern per escalfar aigua, amb avantatges com a estalvi de fins a 80%. Hi ha diferents tipus de sistemes d’aerotèrmia per a ACS, cadascun amb les seves característiques i …

Aerotèrmia ACS: La solució eficient per a aigua calenta a casa teva

Instal·lació Aerotèrmia ACS

L’aerotèrmia per a ACS és un sistema eficient que utilitza energia renovable de l’aire extern per escalfar aigua, amb avantatges com a estalvi de fins a 80%. Hi ha diferents tipus de sistemes d’aerotèrmia per a ACS, cadascun amb les seves característiques i costos associats. Aquest sistema és respectuós amb el medi ambient, sense emissions nocives ni ús de combustibles fòssils. El funcionament versàtil i eficaç el converteix en una opció popular per a la producció d’aigua calenta.

Avantatges de l’aerotèrmia per a ACS

L’aerotèrmia per a ACS ofereix múltiples beneficis per als usuaris. Entre ells destaquen:

 • Gran eficiència energètica que permet un estalvi significatiu a la factura d’energia.
 • Amortització de la inversió en un curt període de temps, aproximadament 3 anys.
 • Reducció de fins a un 80% en comparació dels sistemes tradicionals d’escalfament d’aigua.
 • Baix impacte ambiental en no generar emissions nocives ni utilitzar combustibles fòssils.

Aquests avantatges fan que l’aerotèrmia per a ACS sigui una opció cada cop més popular entre els consumidors preocupats per l’eficiència energètica i la sostenibilitat, oferint una solució eficient i sostenible per a la producció d’aigua calenta a casa.

Tipus de sistemes aerotèrmics per a ACS

Hi ha diferents tipus d’aerotèrmia per a ACS, cadascun amb les seves característiques i avantatges. Entre els més comuns es troben:

 • Aerotèrmia ACS compacta: Aquest tipus de sistema es caracteritza pel disseny compacte i la fàcil instal·lació. És una opció ideal per a habitatges amb espai limitat, ja que ocupa menys espai que altres sistemes.
 • Aerotèrmia ACS monobloc: Aquest sistema integra tots els components en una única unitat, cosa que simplifica la seva instal·lació i manteniment. És una opció eficient i versàtil per a la producció daigua calenta sanitària.

Cada tipus de sistema d’aerotèrmia per a ACS té les pròpies peculiaritats i costos associats, per la qual cosa és important avaluar les necessitats de cada llar per triar l’opció més adequada.

Casos d’èxit d’aerotèrmia per a ACS a Solgetic

Instal·lacions realitzades per nosaltres:

Substitució d’un escalfador a gas butà per una aerotèrmia per a la producció d’ACS (Aigua Calenta Sanitària) Es tracta d’una aerotèrmia Panasonic Monobloc amb un dipòsit de 200 litres, capaç de cobrir tota la demanda d’ACS.

A més de 9 panells solars de 455 Wp

El propietari podrà aconseguir fins a un 70% d’estalvi en el consum elèctric.

Instal·lació d'aerotèrmia

Substitució d’una caldera de gas per una aerotèrmia Daikin de 16 kW per a la producció de calefacció i d’ACS (Aigua Calenta Sanitària) d’un habitatge residencial. El consum energètic de l’aerotèrmia es cobreix amb la producció elèctrica de la instal·lació fotovoltaica.

Amb aquesta instal·lació conjunta de fotovoltaica i aerotèrmia, el propietari aconsegueix fins a un 74% d’estalvi en el consum elèctric, amb una producció anual estimada de 8.733 kWh. També contribuirà a evitar l’emissió anual de fins a 5.156 Kg de CO2 a l’atmosfera.

Vem realitzar una instal·lació Substitució d’una caldera de gasoil per una aerotermia per a la producció de calefacció i ACS (Aigua Calenta Sanitària).Per alimentar el consum de l’aerotèrmia, també es va realitzar una instal·lació fotovoltaica.

Amb aquesta instal·lació conjunta de plaques solars i aerotèrmia, el propietari aconsegueix un estalvi anual de 4.239€, amb una producció anual estimada de 16.413 kWh. També contribuirà a evitar l’emissió anual de fins a 10.616 Kg de CO2 a l’atmosfera.

PropostaConsumPreu Import
Gasoil01,21€/ l0€
Electricitat908 kW/h0,292€ / kWh265€
TOTAL265€
ESTALVI4.239€

Funcionament de l’aerotèrmia per a ACS en climes freds i càlids

L’aerotèrmia per a ACS és un sistema versàtil que funciona de manera eficient tant en climes freds com càlids. En climes freds, el sistema extreu l’energia de l’aire exterior fins i tot quan la temperatura és baixa, utilitzant un compressor per augmentar la temperatura del refrigerant i transferir-lo a l’aigua del dipòsit. D’aquesta manera s’aconsegueix escalfar l’aigua fins i tot en condicions adverses.

En climes càlids, el sistema continua aprofitant l’energia de l’aire extern per escalfar l’aigua, però en aquest cas la temperatura de l’aire és més elevada, cosa que facilita el procés d’escalfament. L´aerotèrmia s´adapta a les condicions climàtiques per continuar produint aigua calenta de manera eficient i sostenible durant tot l´any, sense importar l´estació.

Eficiència energètica de l’aerotèrmia per a ACS

L’aerotèrmia per a ACS destaca per la seva alta eficiència energètica, permetent un aprofitament òptim de l’energia de l’aire per escalfar l’aigua de manera sostenible. Aquest sistema es caracteritza per la seva capacitat per convertir una petita quantitat denergia elèctrica en una major quantitat denergia calorífica, la qual cosa es tradueix en un consum reduït delectricitat en comparació amb els sistemes tradicionals descalfament daigua.

 • L’eficiència de l’aerotèrmia per a ACS es veu reflectida en la capacitat per estalviar fins a un 80% en el consum energètic en la producció d’aigua calenta sanitària.
 • En utilitzar energia renovable de l’aire exterior, l’aerotèrmia per a ACS minimitza l’impacte ambiental en no dependre de combustibles fòssils ni emetre gasos contaminants a l’atmosfera.
 • A més, el seu funcionament durant tot l’any, en climes tant freds com càlids, garanteix una eficiència constant en la generació d’aigua calenta i ofereix confort a la llar de manera sostenible.

Característiques de l’aerotèrmia ACS compacta

 • Compacta i de mida reduïda, ideal per a espais limitats en habitatges urbans.
 • Integració de dipòsit d’aigua i bomba de calor a un únic equip, facilitant la instal·lació i el manteniment.
 • Alta eficiència energètica gràcies a la tecnologia avançada de compressors i aïllament tèrmic, que redueix pèrdues de calor.
 • Funcionament silenciós, ideal per a la ubicació en interiors sense generar molèsties.
 • Control i programació senzills mitjançant un panell de control intuïtiu, permetent ajustar la temperatura i els horaris de funcionament.
 • Compatible amb sistemes de domòtica i connectivitat per monitoritzar i gestionar el rendiment de l’aerotèrmia des de dispositius mòbils.

Aspectes a considerar en instal·lar aerotèrmia per a ACS

 • Ubicació adequada per a la instal·lació, preferiblement en un indret amb bona circulació d’aire i protegit de condicions climàtiques extremes.
 • Grandària i capacitat del dipòsit d’aigua, considerant les necessitats de consum i l’espai disponible a casa.
 • Necessitat d’una instal·lació elèctrica correcta per al funcionament de la bomba de calor de l’aerotèrmia, amb la potència adequada.
 • Avaluació de la normativa local i permisos necessaris per a la instal·lació de sistemes l’aerotèrmia per a ACS.
 • Manteniment periòdic del sistema per garantir-ne el funcionament correcte i perllongar-ne la vida útil.

Comparativa de costos entre aerotèrmia per a ACS i sistemes tradicionals

En comparar els costos entre l’aerotèrmia per a ACS i els sistemes tradicionals d’escalfament d’aigua, s’observa un estalvi significatiu amb l’aerotèrmia. Aquest estalvi pot arribar fins a un 80% en comparació dels sistemes convencionals, cosa que representa un considerable avantatge econòmic a llarg termini.

 • La inversió inicial en un sistema d’aerotèrmia per a ACS pot variar segons el tipus de sistema i la mida del dipòsit d’aigua. Tot i això, malgrat aquest cost inicial, l’eficiència energètica de l’aerotèrmia permet amortitzar la inversió en aproximadament 3 anys, cosa que resulta en un estalvi continu al llarg de la vida útil del sistema.
 • D’altra banda, els sistemes tradicionals d’escalfament d’aigua poden resultar més costosos a llarg termini a causa del consum d’energia i el manteniment requerit. A més, en utilitzar combustibles fòssils, els sistemes tradicionals no només tenen un impacte econòmic, sinó també ambiental, en generar emissions nocives.

Impacte ambiental de l’aerotèrmia per a ACS

L’aerotèrmia per a ACS presenta un impacte ambiental positiu en no emetre gasos nocius ni utilitzar combustibles fòssils en el funcionament. En aprofitar l’energia de l’aire exterior contribueix a la reducció de la petjada de carboni ia la preservació de l’entorn natural.

A més, en no dependre de recursos no renovables, com ara el gas o el gasoil, l’aerotèrmia per a ACS ajuda a fomentar la sostenibilitat energètica i la transició cap a un model més respectuós amb el medi ambient. La seva operació eficient i la baixa emissió de gasos contaminants la converteixen en una opció eco-friendly per a la producció d’aigua calenta sanitària a les llars.

Què és Solgetic?

Solgetic som una empresa d’instal·lacions d’energies renovables amb més de 10 anys d’experiència. Aquí pots veure totes les nostres instal·lacions realitzades d’aerotèrmia:

Som especialistes en instal·lacions d’alta eficiència energètica, de generació d’energia i en la integració de sistemes per monitoritzar i gestionar tot allò que ens permetrà controlar i optimitzar energèticament l’edifici.

Sobretot estem especialitzats en instal·lacions per a edificis nZEB (“nearly-zero energy building”) i Passivhaus.

Sistemes de climatització d’alta eficiència, com l’aerotèrmia, com la biomassa, generadors d’energia basats en les energies renovables, com és la fotovoltaica, sistemes de control i domòtica, estalvi d’aigua,…., són exemples de les instal·lacions que implementem amb la solvència tècnica que ens dona l’experiència i coneixements dels nostres operaris i enginyers.

A més d’estar especialitzats en instal·lacions de climatització i ventilació d’alta eficiència energètica i energies renovables, realitzem qualsevol instal·lació que formi part d’un edifici:

 • Control / domòtica
 • Instal·lacions elèctriques i de comunicació
 • Control d’accés
 • Monitorització
 • Fontaneria
 • Sanejament
 • Tractament d’aigües

Preguntes Freqüents sobre l’Instal·lacio d’aerotèrmia

Instal·lació d’aerotèrmia

Preguntes generals sobre la colocació de sistemes d’aerotèrmia

Sí, a pots instal·lar aerotèrmia a la teva nova casa construïda, igual que una vella. La nostra tecnologia s’adapta a diferents situacions i es pot integrar fàcilment a la teva infraestructura existent. Contacta’ns per un pressupost

Sí, és possible instal·lar un sistema d’aerotèrmia en un pis. Tot i que els pisos tendeixen a tenir menys espai que les cases unifamiliars, hi ha opcions dissenyades específicament per adaptar-se a aquest tipus de vivenda. Contacta’ns per un estudi gratuït.

Segons les regulacions del Reglament d’instal·lacions tèrmiques d’edificis (RITE), els sistemes aerotèrmics requereixen un manteniment preventiu per preservar-ne l’eficiència. A diferència dels sistemes de calefacció convencionals, no necessiten una inspecció periòdica cada 4 o 5 anys, ja que no hi involucren combustió ni generen residus o fums. És fonamental fer un manteniment regular per garantir el rendiment òptim del sistema, però no requereixen revisions de seguretat com les instal·lacions tradicionals de calefacció.

Estalvi, inversió i preus de l’aerotèrmia

Descubreix el benefici que obtindràs

Abans de procedir amb la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia, és fonamental fer un estudi detallat del consum energètic. Recomanem sol·licitar pressupostos a professionals qualificats, que us podran oferir la millor solució adaptada a les vostres necessitats específiques i calcular els terminis d’amortització del projecte. Aquest enfocament garanteix una elecció informada i rendible per a la teva inversió en energia renovable.

La implementació d’aerotèrmia pot conduir a un estalvi energètic fins al 75%. Com que no necessita un contracte amb la companyia de gas, és possible evitar el càrrec fix de la factura. Combinat amb l’ús de panells solars fotovoltaics, aquest sistema fins i tot pot generar un estalvi total del 100%. Aquesta combinació ofereix una solució integral per reduir significativament les despeses energètiques i promoure la independència energètica.

Si, a Solgetic oferim l’opció de fer el pagament a plaços. Contacta amb nosaltres per un pressupost gratuït.

Aerotèrmia VS Gas

Renova la climtitzció amb l’energia del futur

L’aerotèrmia ofereix millores significatives en eficiència, sostenibilitat i seguretat en comparació amb una caldera de gas. A més, es caracteritza per una durabilitat més gran, amb una vida útil que pot duplicar la d’una caldera de gas estàndard. Aquesta tecnologia representa una opció més eficaç i duradora per a la climatització de les llars, promovent tant lestalvi energètic com la cura del medi ambient.

Si el sistema que es reemplaça funciona a temperatures menors de 75 °C, que és el límit màxim de funcionament de l’aerotèrmia, llavors sí, en aquest cas no caldria instal·lar components addicionals. Això simplifica el procés d’instal·lació i fa que la transició al sistema d’aerotèrmia sigui més directa i eficient.