Preu instal·lació aerotèrmia habitatge unifamiliar

Preu instal·lació aerotèrmia habitatge unifamiliar: Guia completa per conèixer el cost total La instal·lació d’aerotèrmia a habitatges unifamiliars implica considerar factors clau com el tipus de bomba de calor i la potència necessària. També cal tenir en compte la tecnologia utilitzada i la zona a escalfar. El cost total de la instal·lació varia segons aquests …

Preu instal·lació aerotèrmia habitatge unifamiliar: Guia completa per conèixer el cost total

Preu instal·lació aerotèrmia habitatge unifamiliar

La instal·lació d’aerotèrmia a habitatges unifamiliars implica considerar factors clau com el tipus de bomba de calor i la potència necessària. També cal tenir en compte la tecnologia utilitzada i la zona a escalfar. El cost total de la instal·lació varia segons aquests elements, des del preu de la bomba de calor fins al cost per metre quadrat escalfat i la mà dobra professional requerida.

Factors a considerar a la instal·lació d’aerotèrmia en habitatge unifamiliar

Tipus de bomba de calor aerotèrmica

A la instal·lació d’aerotèrmia en habitatge unifamiliar, és crucial seleccionar el tipus de bomba de calor adequada, ja sigui aire-aire, aire-aigua o aire extret-aire nou. Cada tipus té característiques i funcions diferents que impacten en el rendiment i l’eficiència del sistema.

Potència necessària per a l’habitatge

La potència de l‟equip d‟aerotèrmia ha d‟ajustar-se de manera precisa a les necessitats de calefacció i refrigeració de l‟habitatge unifamiliar. És fonamental determinar la potència requerida per garantir un funcionament eficient i durador del sistema.

Tecnologia utilitzada al sistema d’aerotèrmia

La tecnologia emprada en el sistema d’aerotèrmia impacta directament en el preu i el rendiment. Els models més sofisticats i amb més prestacions solen tenir un cost inicial més elevat, però poden oferir més beneficis a llarg termini en termes d’eficiència energètica i confort.

Zona a escalfar i característiques de la instal·lació

La zona a escalfar i les característiques específiques de la instal·lació, com la mida de l’habitatge i la distribució de les estances, són factors determinants en el càlcul del preu de la instal·lació d’aerotèrmia. A més, la complexitat de la instal·lació pot influir en el cost final del projecte.

Cost de la instal·lació d’aerotèrmia

En considerar la instal·lació d’aerotèrmia en un habitatge unifamiliar, és crucial tenir en compte l’aspecte econòmic. Aquí es detallen els diferents aspectes relacionats amb el cost d’aquesta instal·lació.

Rang de preus de les bombes de calor aerotèrmiques

 • Les bombes de calor aerotèrmiques varien en preus segons el tipus i les funcions que ofereixen. Es poden trobar opcions que oscil·len entre els 5.000 i els 15.000 euros, depenent de la tecnologia i la capacitat.
 • És important seleccionar una bomba de calor que s’ajusti a les necessitats de calefacció i refrigeració de l’habitatge, garantint-ne l’eficiència i la durabilitat.

Preu per metre quadrat escalfat

 • El preu per metre quadrat escalfat es pot situar entre els 65 i 90 euros, depenent de factors com la zona a escalfar i les característiques de la instal·lació.
 • Aquest cost per metre quadrat és un factor significatiu que cal considerar en calcular el pressupost total de la instal·lació d’aerotèrmia en un habitatge unifamiliar.

Cost de la instal·lació per Solgetic

Nosaltres com a insta·ladors d’aerotermia et podem realitzar tot el proces d’instal·lacio d’aerotermia. Demana el teu pressupost personalitzat gratuït d’aerotèrmia avui mateix. Els nostres enginyiers t’assessoraran sense compromís. Sol·licita-ho ara!”

Beneficis de l’aerotèrmia en habitatges unifamiliars

Eficiència energètica i estalvi a llarg termini

L’aerotèrmia destaca per la seva elevada eficiència energètica, aprofitant fonts renovables per a calefacció i refrigeració. Això es tradueix en un notable estalvi a la factura energètica al llarg del temps, gràcies a la reducció del consum.

Contribució al medi ambient

En utilitzar energia neta i renovable, l’aerotèrmia contribueix de manera significativa a la protecció del medi ambient. Redueix les emissions de CO2 i minimitza la petjada de carboni, promovent un entorn més sostenible i respectuós amb el planeta.

Rendibilitat i avantatges econòmics

A més dels estalvis en el consum energètic, l’aerotèrmia es tradueix en una inversió rendible a llarg termini. Tot i el desemborsament inicial, els beneficis econòmics es reflecteixen en un valor afegit més gran per a l’habitatge i en la reducció de les despeses de manteniment.

Consideracions finals sobre la instal·lació d’aerotèrmia

 • L’aerotèrmia aporta confort tèrmic a qualsevol estació de l’any, mantenint una temperatura constant i adaptada a les necessitats de la llar.
 • La durabilitat dels equips d’aerotèrmia minimitza la necessitat de substitucions freqüents i garanteix un funcionament òptim al llarg del temps.
 • La versatilitat de l’aerotèrmia en permet l’ús en diferents tipologies d’habitatges, adaptant-se a les demandes de calefacció i refrigeració de cada espai.

Casos d’exit d’instal·lacions en habitatges unifamiliars a Solgetic

Instal·lacions dissenyades per el nostre equip d’enginyers i executades per els nostre instal·ladors:

Substitució d’una caldera de gas per una aerotèrmia Daikin de 16 kW per a la producció de calefacció i d’ACS (Aigua Calenta Sanitària) d’un habitatge residencial. El consum energètic de l’aerotèrmia es cobreix amb la producció elèctrica de la instal·lació fotovoltaica.

Amb aquesta instal·lació conjunta d’aerotèrmia i fotovoltaica, el propietari de l’habitatge s’estalvia un 85% de gasoil per a la calefacció de la llar i un 73% d’estalvi en el consum elèctric . La qual té una producció anual estimada de 10.199 kWh. Amb el sistema instal·lat contribuirà a evitar l’emissió anual de fins a 6.216 kg de CO₂ a l’atmosfera.

Aerotermia plaques solasr

Substitució d’una caldera de gas per una aerotèrmia Daikin de 16 kW per a la producció de calefacció i d’ACS (Aigua Calenta Sanitària) d’un habitatge residencial. El consum energètic de l’aerotèrmia es cobreix amb la producció elèctrica de la instal·lació fotovoltaica.

Amb aquesta instal·lació conjunta de fotovoltaica i aerotèrmia, el propietari aconsegueix fins a un 74% d’estalvi en el consum elèctric, amb una producció anual estimada de 8.733 kWh. També contribuirà a evitar l’emissió anual de fins a 5.156 Kg de CO2 a l’atmosfera.

Vem realitzar una instal·lació Substitució d’una caldera de gasoil per una aerotermia,Per alimentar el consum de l’aerotèrmia, també es va realitzar una instal·lació fotovoltaica.

Amb aquesta instal·lació conjunta de plaques solars i aerotèrmia, el propietari aconsegueix un estalvi anual de 4.239€, amb una producció anual estimada de 16.413 kWh. També contribuirà a evitar l’emissió anual de fins a 10.616 Kg de CO2 a l’atmosfera.

PropostaConsumPreu Import
Gasoil01,21€/ l0€
Electricitat908 kW/h0,292€ / kWh265€
TOTAL265€
ESTALVI4.239€

Solgetic empresa d’instal·lacions d’aerotèrmia

Solgetic som una empresa que ofereix serveis d’instal·lacions d’energies renovables amb instal·ladors d’aerotèrmia més de 10 anys d’experiència. Aquí pots veure totes les nostres instal·lacions realitzades d’aerotèrmia desde el 2013:

Som instal·ladors especialistes en instal·lacions d’alta eficiència energètica, de generació d’energia i en la integració de sistemes per monitoritzar i gestionar tot allò que ens permetrà controlar i optimitzar energèticament l’edifici.

Sobretot estem especialitzats en instal·lacions per a edificis nZEB (“nearly-zero energy building”) i Passivhaus.

Sistemes de climatització d’alta eficiència, com l’aerotèrmia, com la biomassa, generadors d’energia basats en les energies renovables, com és la fotovoltaica, sistemes de control i domòtica, estalvi d’aigua,…., són exemples de les instal·lacions que implementem amb la solvència tècnica que ens dona l’experiència i coneixements dels nostres operaris i enginyers.

A més d’estar especialitzats en instal·lacions de climatització i ventilació d’alta eficiència energètica i energies renovables, realitzem qualsevol instal·lació que formi part d’un edifici:

 • Control / domòtica
 • Instal·lacions elèctriques i de comunicació
 • Control d’accés
 • Monitorització
 • Fontaneria
 • Sanejament
 • Tractament d’aigües

Realitzem instal·lacions a, i als voltants de: Centelles, Tona, La Garriga, Vic, Girona, Barcelona, Matadepera, Sant Just Desvern, Alella, Gurb, Mataro, Manlleu, Torello, Seva, Lloret de Mar, Terrassa, Hostalets de Balenya, Sabadell, Granollers.

Nosaltres com a insta·ladors d’aerotermia et podem realitzar tot el proces d’instal·lacio d’aerotermia. Demana el teu pressupost personalitzat gratuït d’aerotèrmia avui mateix. Els nostres enginyiers t’assessoraran sense compromís. Sol·licita-ho ara!”

Preguntes Freqüents sobre l’Instal·lacio d’aerotèrmia

Instal·lació d’aerotèrmia

Preguntes generals sobre la colocació de sistemes d’aerotèrmia

Sí, a pots instal·lar aerotèrmia a la teva nova casa construïda, igual que una vella. La nostra tecnologia s’adapta a diferents situacions i es pot integrar fàcilment a la teva infraestructura existent. Contacta’ns per un pressupost

Sí, és possible instal·lar un sistema d’aerotèrmia en un pis. Tot i que els pisos tendeixen a tenir menys espai que les cases unifamiliars, hi ha opcions dissenyades específicament per adaptar-se a aquest tipus de vivenda. Contacta’ns per un estudi gratuït.

Segons les regulacions del Reglament d’instal·lacions tèrmiques d’edificis (RITE), els sistemes aerotèrmics requereixen un manteniment preventiu per preservar-ne l’eficiència. A diferència dels sistemes de calefacció convencionals, no necessiten una inspecció periòdica cada 4 o 5 anys, ja que no hi involucren combustió ni generen residus o fums. És fonamental fer un manteniment regular per garantir el rendiment òptim del sistema, però no requereixen revisions de seguretat com les instal·lacions tradicionals de calefacció.

Estalvi, inversió i preus de l’aerotèrmia

Descubreix el benefici que obtindràs

Abans de procedir amb la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia, és fonamental fer un estudi detallat del consum energètic. Recomanem sol·licitar pressupostos a professionals qualificats, que us podran oferir la millor solució adaptada a les vostres necessitats específiques i calcular els terminis d’amortització del projecte. Aquest enfocament garanteix una elecció informada i rendible per a la teva inversió en energia renovable.

La implementació d’aerotèrmia pot conduir a un estalvi energètic fins al 75%. Com que no necessita un contracte amb la companyia de gas, és possible evitar el càrrec fix de la factura. Combinat amb l’ús de panells solars fotovoltaics, aquest sistema fins i tot pot generar un estalvi total del 100%. Aquesta combinació ofereix una solució integral per reduir significativament les despeses energètiques i promoure la independència energètica.

Si, a Solgetic oferim l’opció de fer el pagament a plaços. Contacta amb nosaltres per un pressupost gratuït.

Aerotèrmia VS Gas

Renova la climtitzció amb l’energia del futur

L’aerotèrmia ofereix millores significatives en eficiència, sostenibilitat i seguretat en comparació amb una caldera de gas. A més, es caracteritza per una durabilitat més gran, amb una vida útil que pot duplicar la d’una caldera de gas estàndard. Aquesta tecnologia representa una opció més eficaç i duradora per a la climatització de les llars, promovent tant lestalvi energètic com la cura del medi ambient.

Si el sistema que es reemplaça funciona a temperatures menors de 75 °C, que és el límit màxim de funcionament de l’aerotèrmia, llavors sí, en aquest cas no caldria instal·lar components addicionals. Això simplifica el procés d’instal·lació i fa que la transició al sistema d’aerotèrmia sigui més directa i eficient.

Articles sobre Instal·lacions Aerotèrmia