Fancoils aerotèrmia

Fancoils Aerotèrmia: Tot el que necessites saber per climatitzar la teva llar L’aerotèrmia amb fancoils és un sistema innovador de climatització eficient. Combina tecnologia aerotèrmica amb unitats de fancoils per a calefacció, refrigeració i ventilació en interiors. Els fancoils funcionen amb una bateria d’aigua freda/calent i un ventilador per escalfar o refredar l’aire que hi …

Fancoils Aerotèrmia: Tot el que necessites saber per climatitzar la teva llar

Instal·lació d'aerotèrmia amb fancoils

L’aerotèrmia amb fancoils és un sistema innovador de climatització eficient. Combina tecnologia aerotèrmica amb unitats de fancoils per a calefacció, refrigeració i ventilació en interiors. Els fancoils funcionen amb una bateria d’aigua freda/calent i un ventilador per escalfar o refredar l’aire que hi circula i tornar-lo a l’habitació.

Avantatges de l’aerotèrmia amb fancoils

L´aerotèrmia amb fancoils ofereix diversos avantatges que la converteixen en una opció atractiva per a la climatització d´espais interiors. A continuació, es detallen els beneficis més destacats:

Eficiència energètica

Un dels beneficis principals de l’aerotèrmia amb fancoils és la seva alta eficiència energètica. Aquest sistema aprofita la calor de lʻaire exterior per escalfar lʻaigua que circula pels fancoils, garantint un ús eficient de lʻenergia i reduint el consum elèctric.

Estalvi a la factura elèctrica

Gràcies a la seva eficiència energètica, l’aerotèrmia amb fancoils permet un estalvi considerable a la factura elèctrica. En utilitzar fonts renovables denergia, com laire exterior, aquest sistema contribueix a la reducció dels costos de climatització a llarg termini.

Control individual de la temperatura

Un altre avantatge significatiu de l’aerotèrmia ambfancoils és la possibilitat de controlar individualment la temperatura de cada estança. Mitjançant l’ús de diferents unitats de fancoils amb termòstats regulables, és possible ajustar la climatització segons les preferències dels usuaris, oferint un nivell de confort personalitzat a cada espai.

Nosaltres com a insta·ladors d’aerotermia et podem realitzar tot el proces d’instal·lacio d’aerotermia. Demana el teu pressupost personalitzat gratuït d’aerotèrmia avui mateix. Els nostres enginyiers t’assessoraran sense compromís. Sol·licita-ho ara!”

Tipus de fancoils per a aerotèrmia

Els fancoils són dispositius clau als sistemes d’aerotèrmia, amb diferents models que s’adapten a les necessitats de cada espai. A continuació, es presenten els diferents tipus de fancoils disponibles per implementar en sistemes d’aerotèrmia:

Fancoils de terra

 • Fancoils dissenyats per ser instal·lats al terra de l’habitatge.
 • Proporcionen una distribució uniforme de l’aire calent o fred.
 • La seva instal·lació requereix espai a terra.

Fancoils de paret

 • Fancoils que es col·loquen a la paret, alliberant espai a terra.
 • Ideals per a estades on no es disposi de gaire espai.
 • Poden oferir un disseny modern i integrat a la decoració.

Fancoils de conductes

 • Fancoils instal·lats en conductes de ventilació per distribuir l’aire a diferents àrees.
 • Permeten climatitzar múltiples zones de la vivenda de manera eficient.
 • Requereixen una planificació curosa de la distribució de conductes.

Inversor de fancoils

 • Fancoils amb tecnologia inverter que ajusta la potència segons les necessitats de climatització.
 • Ofereixen un funcionament més eficient i un consum energètic més baix.
 • Ideal per mantenir una temperatura constant a la llar.

Fancoils de sostre

 • Fancoils instal·lats al sostre de l’estada per a una distribució homogènia de l’aire.
 • Aporten un flux d’aire confortable des de dalt a baix.
 • Són discrets i no ocupen espai a les parets ni a terra.

Funcionament de l’aerotèrmia amb fancoils

L’aerotèrmia amb fancoils funciona de manera eficient tant en el procés de calefacció com en el de refrigeració. A continuació, es detallen els passos clau de tots dos processos:

Procés de calefacció

 • La bomba de calor extreu la calor de l’aire exterior.
 • La calor transferida a l’aigua que circula pels fancoils.
 • L’aire s’escalfa en passar per les bateries dels fancoils.
 • L’aire calent és expulsat a l’habitació i proporciona calefacció.

Procés de refrigeració

 • La bomba de calor extreu la calor de lʻaire interior.
 • La calor es transfereix a l’aire exterior a través de l’aigua dels fancoils.
 • L’aire es refreda en passar per les bateries fredes dels fancoils.
 • L’aire fresc és tornat a l’interior, refrigerant l’ambient de manera eficient.

Aquest sistema dʻaerotèrmia amb fancoils sʻadapta perfectament a les necessitats de climatització de qualsevol llar, oferint tant calefacció com refrigeració de forma eficient i sostenible.

Solgetic Instal·ladors d’aerotèrmia i fancoils

Al llarg dels anys, hem dut a terme nombrosos projectes de climatització amb aerotèrmia i fancoils, aconseguint satisfer les necessitats dels seus clients amb solucions eficients i sostenibles.

 • Orientació de lhabitació.
 • Grandària de lespai a climatitzar.
 • Distribució del mobiliari.

Adaptació a les necessitats de cada habitatge

Els fan coils permeten una adaptació personalitzada a les necessitats de cada habitatge, garantint un confort òptim a cada àrea. La versatilitat dels diferents tipus de fan coils, com els de terra, paret, conductes, inverter i sostre, facilita la implementació de solucions a mida. Alguns avantatges d’aquesta adaptació són:

 • Flexibilitat per controlar la temperatura de manera individual.
 • Possibilitat de climatitzar espais específics segons la preferència dels habitants.
 • Adequació a les condicions particulars de cada llar.

Exemple d’instal·lació d’aerotèrmia amb fancoils a Solgetic

Instal·lació d'aerotèrmia amb fancoils

Instal·lació d’una aerotèrmia Daikin de 6 kW per a la producció de climatització – calefacció i refrigeració – i aigua calenta (ACS) a un habitatge unifamiliar de Sant Pol de Mar (Maresme).

Per a la distribució de la climatització s’ha instal·lat un sostre radiant i un fancoil a la planta baixa. Per a l’aigua calenta (ACS) s’ha instal·lat un acumulador de 230 L, integrat a la unitat interior de l’aerotèrmia.

Preus dels sistemes d’aerotèrmia amb fancoils

En considerar la implementació d’un sistema d’aerotèrmia amb fan coils, és fonamental comprendre els diversos factors que influeixen en el preu final. Diversos aspectes incideixen en la determinació del cost total de la instal·lació i la configuració d’aquest sistema innovador de climatització. A continuació, es detallen els elements clau que cal tenir en compte:

Factors que influeixen en el preu

 • La potència requerida per cobrir les necessitats de calefacció, refrigeració i ventilació de lespai.
 • La marca i la qualitat dels fan coils i de la bomba de calor en el cas de l’aerotèrmia.
 • La mida i la disposició de l’habitatge, que determinen la complexitat de la instal·lació.
 • Els materials utilitzats en la implementació del sistema, així com la quantitat de components necessaris.
 • La mà dobra especialitzada requerida per a la instal·lació, ajustament i posada en marxa del sistema.

Importància d’un pressupost personalitzat

Nosaltres com a insta·ladors d’aerotermia et podem realitzar tot el proces d’instal·lacio d’aerotermia. Demana el teu pressupost personalitzat gratuït d’aerotèrmia avui mateix. Els nostres enginyiers t’assessoraran sense compromís. Sol·licita-ho ara!”

Casos d’exit d’instal·lacions d’aerotermia a Solgetic

Instal·lacions dissenyades per el nostre equip d’enginyers i executades per els nostre instal·ladors:

Substitució d’una caldera de gas per una aerotèrmia Daikin de 16 kW per a la producció de calefacció i d’ACS (Aigua Calenta Sanitària) d’un habitatge residencial. El consum energètic de l’aerotèrmia es cobreix amb la producció elèctrica de la instal·lació fotovoltaica.

Amb aquesta instal·lació conjunta d’aerotèrmia i fotovoltaica, el propietari de l’habitatge s’estalvia un 85% de gasoil per a la calefacció de la llar i un 73% d’estalvi en el consum elèctric . La qual té una producció anual estimada de 10.199 kWh. Amb el sistema instal·lat contribuirà a evitar l’emissió anual de fins a 6.216 kg de CO₂ a l’atmosfera.

Aerotermia plaques solasr

Substitució d’una caldera de gas per una aerotèrmia Daikin de 16 kW per a la producció de calefacció i d’ACS (Aigua Calenta Sanitària) d’un habitatge residencial. El consum energètic de l’aerotèrmia es cobreix amb la producció elèctrica de la instal·lació fotovoltaica.

Amb aquesta instal·lació conjunta de fotovoltaica i aerotèrmia, el propietari aconsegueix fins a un 74% d’estalvi en el consum elèctric, amb una producció anual estimada de 8.733 kWh. També contribuirà a evitar l’emissió anual de fins a 5.156 Kg de CO2 a l’atmosfera.

Vem realitzar una instal·lació Substitució d’una caldera de gasoil per una aerotermia,Per alimentar el consum de l’aerotèrmia, també es va realitzar una instal·lació fotovoltaica.

Amb aquesta instal·lació conjunta de plaques solars i aerotèrmia, el propietari aconsegueix un estalvi anual de 4.239€, amb una producció anual estimada de 16.413 kWh. També contribuirà a evitar l’emissió anual de fins a 10.616 Kg de CO2 a l’atmosfera.

PropostaConsumPreu Import
Gasoil01,21€/ l0€
Electricitat908 kW/h0,292€ / kWh265€
TOTAL265€
ESTALVI4.239€

Manteniment i cura dels sistemes d’aerotèrmia amb fancoils

L’adequat manteniment dels sistemes d’aerotèrmia amb fan coils és essencial per garantir-ne l’òptim funcionament i perllongar la vida útil. A continuació, es detallen algunes recomanacions i pautes per cuidar aquests sistemes eficientment:

Recomanacions de manteniment

 • Realitzar revisions periòdiques per part d’un tècnic especialitzat per detectar possibles errors o desgasts als components.
 • Dur a terme la neteja regular dels fan coils per evitar l’acumulació de brutícia que pugui obstruir el pas d’aire.
 • Verificar l’estat de les connexions elèctriques i del sistema de control per assegurar-ne el funcionament correcte.

Pautes per allargar la vida útil del sistema

 • Mantenir una temperatura constant als fan coils per evitar canvis bruscos que puguin afectar el seu rendiment.
 • Utilitzar filtres d’aire de qualitat i canviar-los de forma periòdica per assegurar un filtrat adequat i evitar l’entrada de partícules perjudicials.
 • Evitar obstruccions a les reixetes de ventilació i mantenir clars els voltants dels fan coils per garantir una adequada circulació de l’aire.

Nosaltres com a insta·ladors d’aerotermia et podem realitzar tot el proces d’instal·lacio d’aerotermia. Demana el teu pressupost personalitzat gratuït d’aerotèrmia avui mateix. Els nostres enginyiers t’assessoraran sense compromís. Sol·licita-ho ara!”

Impacte mediambiental de l’aerotèrmia amb fancoils

La implementació de l’aerotèrmia amb fan coils té un impacte significatiu en la reducció d’emissions contaminants i contribueix de manera positiva al medi ambient.

Reducció d’emissions contaminants

Gràcies al funcionament eficient i sostenible, l’aerotèrmia amb fan coils minimitza les emissions de CO2 i altres gasos nocius a l’atmosfera, promovent un entorn més net i saludable per a tothom.

Contribució a la lluita contra el canvi climàtic

En utilitzar energia renovable i reduir la dependència de combustibles fòssils, l’aerotèrmia amb fan coils es converteix en un aliat en la lluita contra el canvi climàtic, ajudant a mitigar-ne els efectes ia promoure un futur més sostenible per a les properes generacions.

Innovacions i avenços tecnològics en aerotèrmia amb fancoils

Millores en l’eficiència energètica

Al camp de l’aerotèrmia amb fan coils, les millores contínues en l’eficiència energètica han permès optimitzar el rendiment dels sistemes, reduint el consum d’energia i maximitzant la capacitat de calefacció i refrigeració. Gràcies a avenços en la tecnologia dels compressors i en la regulació de la temperatura, s’ha aconseguit una major eficiència en l’extracció i la transmissió de calor, cosa que es tradueix en un ús més intel·ligent dels recursos energètics. Aquestes innovacions han contribuït a fer que els sistemes d’aerotèrmia amb fan coils siguin encara més respectuosos amb el medi ambient i que els usuaris puguin gaudir d’un confort més gran als seus espais interiors.

Noves funcionalitats per al confort de la llar

En la recerca constant de millorar l’experiència de l’usuari, s’han introduït noves funcionalitats als sistemes d’aerotèrmia amb fan coils. Entre aquestes innovacions destaquen la possibilitat de controlar el sistema mitjançant dispositius mòbils, la programació d’horaris de funcionament personalitzats segons les necessitats de cada usuari i la integració amb sistemes de domòtica per a una gestió més eficient del consum energètic. A més, s’han desenvolupat sistemes de filtratge d’aire avançats que garanteixen una qualitat més gran de l’aire interior, contribuint a un ambient més saludable i confortable a la llar. Aquestes noves funcionalitats no només milloren l’experiència d’ús dels sistemes d’aerotèrmia amb fan coils, sinó que també permeten un estalvi energètic més gran i una reducció de costos a llarg termini per als usuaris.

Preguntes freqüents sobre aerotèrmia amb fancoils

Resolució de dubtes comuns sobre el sistema

En considerar la instal·lació d’aerotèrmia amb fan coils, és natural tenir algunes preguntes. Aquí responem a alguns dubtes comuns que puguin sorgir:

 • Quina és la diferència entre els fan coils de paret i els de terra?
 • Cal fer manteniment regular als sistemes d’aerotèrmia amb fan coils?
 • L’aerotèrmia es pot combinar amb energia solar per maximitzar l’eficiència energètica?

Aclariment de conceptes clau en la climatització amb fancoils

Per comprendre millor el funcionament de l’aerotèrmia amb fan coils, és important tenir clars alguns conceptes clau:

 • Com es regula la temperatura de cada estança de manera individual amb els fan coils?
 • Quins avantatges ofereixen els fan coils inverter en comparació amb altres models tradicionals?
 • Quin impacte té la climatització amb fan coils a la factura elèctrica a llarg termini?

Conclusió

Esperem que aquesta secció hagi aclarit alguns dels dubtes més freqüents sobre l’aerotèrmia amb fan coils i hagi proporcionat una millor comprensió dels conceptes clau relacionats amb aquest sistema de climatització innovador.

Solgetic empresa d’instal·lacions d’aerotèrmia

Solgetic som una empresa que ofereix serveis d’instal·lacions d’energies renovables amb instal·ladors d’aerotèrmia més de 10 anys d’experiència. Aquí pots veure totes les nostres instal·lacions realitzades d’aerotèrmia desde el 2013:

Som instal·ladors especialistes en instal·lacions d’alta eficiència energètica, de generació d’energia i en la integració de sistemes per monitoritzar i gestionar tot allò que ens permetrà controlar i optimitzar energèticament l’edifici.

Sobretot estem especialitzats en instal·lacions per a edificis nZEB (“nearly-zero energy building”) i Passivhaus.

Sistemes de climatització d’alta eficiència, com l’aerotèrmia, com la biomassa, generadors d’energia basats en les energies renovables, com és la fotovoltaica, sistemes de control i domòtica, estalvi d’aigua,…., són exemples de les instal·lacions que implementem amb la solvència tècnica que ens dona l’experiència i coneixements dels nostres operaris i enginyers.

A més d’estar especialitzats en instal·lacions de climatització i ventilació d’alta eficiència energètica i energies renovables, realitzem qualsevol instal·lació que formi part d’un edifici:

 • Control / domòtica
 • Instal·lacions elèctriques i de comunicació
 • Control d’accés
 • Monitorització
 • Fontaneria
 • Sanejament
 • Tractament d’aigües

Realitzem instal·lacions a, i als voltants de: Centelles, Tona, La Garriga, Vic, Girona, Barcelona, Matadepera, Sant Just Desvern, Alella, Gurb, Mataro, Manlleu, Torello, Seva, Lloret de Mar, Terrassa, Hostalets de Balenya, Sabadell, Granollers.

Nosaltres com a insta·ladors d’aerotermia et podem realitzar tot el proces d’instal·lacio d’aerotermia. Demana el teu pressupost personalitzat gratuït d’aerotèrmia avui mateix. Els nostres enginyiers t’assessoraran sense compromís. Sol·licita-ho ara!”

Preguntes Freqüents sobre l’Instal·lacio d’aerotèrmia

Instal·lació d’aerotèrmia

Preguntes generals sobre la colocació de sistemes d’aerotèrmia

Sí, a pots instal·lar aerotèrmia a la teva nova casa construïda, igual que una vella. La nostra tecnologia s’adapta a diferents situacions i es pot integrar fàcilment a la teva infraestructura existent. Contacta’ns per un pressupost

Sí, és possible instal·lar un sistema d’aerotèrmia en un pis. Tot i que els pisos tendeixen a tenir menys espai que les cases unifamiliars, hi ha opcions dissenyades específicament per adaptar-se a aquest tipus de vivenda. Contacta’ns per un estudi gratuït.

Segons les regulacions del Reglament d’instal·lacions tèrmiques d’edificis (RITE), els sistemes aerotèrmics requereixen un manteniment preventiu per preservar-ne l’eficiència. A diferència dels sistemes de calefacció convencionals, no necessiten una inspecció periòdica cada 4 o 5 anys, ja que no hi involucren combustió ni generen residus o fums. És fonamental fer un manteniment regular per garantir el rendiment òptim del sistema, però no requereixen revisions de seguretat com les instal·lacions tradicionals de calefacció.

Estalvi, inversió i preus de l’aerotèrmia

Descubreix el benefici que obtindràs

Abans de procedir amb la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia, és fonamental fer un estudi detallat del consum energètic. Recomanem sol·licitar pressupostos a professionals qualificats, que us podran oferir la millor solució adaptada a les vostres necessitats específiques i calcular els terminis d’amortització del projecte. Aquest enfocament garanteix una elecció informada i rendible per a la teva inversió en energia renovable.

La implementació d’aerotèrmia pot conduir a un estalvi energètic fins al 75%. Com que no necessita un contracte amb la companyia de gas, és possible evitar el càrrec fix de la factura. Combinat amb l’ús de panells solars fotovoltaics, aquest sistema fins i tot pot generar un estalvi total del 100%. Aquesta combinació ofereix una solució integral per reduir significativament les despeses energètiques i promoure la independència energètica.

Si, a Solgetic oferim l’opció de fer el pagament a plaços. Contacta amb nosaltres per un pressupost gratuït.

Aerotèrmia VS Gas

Renova la climtitzció amb l’energia del futur

L’aerotèrmia ofereix millores significatives en eficiència, sostenibilitat i seguretat en comparació amb una caldera de gas. A més, es caracteritza per una durabilitat més gran, amb una vida útil que pot duplicar la d’una caldera de gas estàndard. Aquesta tecnologia representa una opció més eficaç i duradora per a la climatització de les llars, promovent tant lestalvi energètic com la cura del medi ambient.

Si el sistema que es reemplaça funciona a temperatures menors de 75 °C, que és el límit màxim de funcionament de l’aerotèrmia, llavors sí, en aquest cas no caldria instal·lar components addicionals. Això simplifica el procés d’instal·lació i fa que la transició al sistema d’aerotèrmia sigui més directa i eficient.

Articles sobre Instal·lacions Aerotèrmia